Omgeving

De Schaasberg is mooi gelegen aan de IJssel. In de buurt kunt u prachtig fietsen of wandelen. Op 5 km ligt de veerpont in Wijhe, waarmee je in een mum van tijd op de Veluwe bent. Daar vindt u prachtige bossen om te fietsen, wandelen of te recreëren.

In de nabije omgeving op ca. 3 km, bevinden zich de dorpen Wijhe en iets verderop Olst. In Wijhe zijn er meerdere supermarkten, horeca, terrassen, cafetaria’s, ook is er een leuke winkelstraat. Kortom een gezellig dorp!

Steden

De steden Zwolle en Deventer bevinden in de nabijheid. De mooie “Hanzesteden” zijn dan ook goed bereikbaar per fiets. Het centrum van Zwolle is namelijk maar 17 km fietsen en Deventer bevindt zicht op 22 km. Mede door de IJssel en het prachtige centrum van beide steden zijn ze beiden een bezoek meer dan waard.

Giethoorn

De Schaasberg is voor veel van onze gasten een ideale uitvalsbasis voor een dagje Giethoorn. 
Bij uitstek is Giethoorn op ca. 40 km (45 min met de auto) een van de meest mooiste plekjes van Nederland. U kunt hier fietsen, wandelen, varen, vissen of gewoon lekker aan de vaart picknicken. Giethoorn heeft voor de recreatie en toerisme erg veel te bieden en trekt wereldwijd bezoekers. Kortom: Een dagje Giethoorn is zeker een aanrader!

Sallandse Heuvelrug

Een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug, op ca. een half uur rijden, is zeker de moeite waard. Er zijn diverse mogelijkheden om te fietsen, wandelen of te mountainbiken. Ontdek de natuur van dichtbij en geniet van de uitzichtpunten. Daarnaast zijn er diverse horeca gelegenheden verspreid over de gehele Sallandse Heuvelrug tussen Nijverdal en Holten.

Openbaar vervoer

De Schaasberg, maar ook de steden zijn goed te bereiken via het openbaar vervoer. De bus stopt bij ons op de dijk binnen 100 meter en het treinstation is slechts 4 km in Wijhe (van daaruit is er verbinding naar Zwolle en Deventer).

 

In de buurt

Leuke dingen om te doen